Auntie Green’s


evknorring@gmail.com 073-056 32 45

Jag heter Elisabeth von Knorring och bor i Falun tillsammans med min man och våra två hundar. Jag har hunnit ha många olika raser i mitt liv men det är första gången jag har en Schnauzer som har vad som krävs för avel.

Mitt viktigaste avelsmål är att föda upp rastypiska och väl fungerande sällskapshundar med sund mentalitet och exteriör. Min uppfödning kommer att ske hemma i familjen och eftersom jag är nybliven pensionär har jag gott om tid för att på bästa sätt kunna uppfylla valparnas grundläggande behov av trygghet, stimulans och förberedelse inför livet i sina nya familjer. Jag har genomfört Kennelklubbens utbildning för uppfödare och jag får stöd och råd från Ulrika Hjort Chevrolet’s kennel.

https://www.skk.se/sv/kopahund/att-kopa-hund/Nar-du-bestamt-dig/uppfodare/varfor-ska-jag-valja-en-skk-uppfodare/


Jag tycker att Schnauzern är en otroligt härlig ras som passar till det mesta du vill göra med den. Rasen har gamla anor från Tyskland som gårds- och stallhund. Det är en robust, pigg, alert och arbetssugen hund som också kan koppla av mellan varven och vara en riktig soffpotatis. Med en Schnauzer vid din sida behöver du vara lite påhittig eftersom den kan ha lite egna idéer men i gengäld får du massor av kärlek, glädje och roliga stunder tillbaka. Pälsen kräver förvisso en del för att hållas i god och sträv kondition men å andra sidan blir det oftast lättstädat hemma. Det har också visat sig att rasen tolereras väl av många pälsdjursallergiker.

För mer information om rasen besök rasklubbens sida genom att klicka på den här länken.

Vår avelstik, Chevrolet’s Tant Grön (Bexy)

Bexy är född 25/3 2020. Hon är en mycket trevlig och rastypisk tik som fungerar lika bra i ett aktivt familjeliv som i utställningsringen eller andra tävlingssammanhang. Hon är utställd och har flera Excellent, HP, CK och ett Cert. I den skriftliga kritiken har flera domare noterat att hon har ett trevligt temperament. Vi tränar för start i Rallylydnad och hon har godkänt doftprov Nosework 1 Eukalyptus.
Hon har genomfört BPH (beteende och personlighet hund) med skott och där beskrivs hon som en trygg hund utan tecken på aggressivitet. Hennes höfter är friröntgade.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *